Ottomania Haarlem
reactie 0

CITYSHOP: OTTOMANIA IN HAARLEM

Een van de meest bijzondere winkels in Haarlem is Ottomania. In deze winkel vind je interieur-artikelen uit het Ottomaanse rijk. Denk hierbij aan landen als Turkije, Griekenland en Libanon. Alles in deze winkels is om ambachtelijke wijze en met de hand gemaakt. Ondanks dat het een bijzondere stijl is past het ook goed in een niet-ottomaans interieur. Ik heb zelf een mooie betaalbare schaal gekocht. En hij siert nu in mijn verdere Westerse inrichting. Past goed hoor.

De inrichting van de winkel zelf is ook bijzonder. Hoge betegelde muren, veel licht en veel open ruimte. Ik ben in Jordanië ooit in een badhuis geweest. Dit beeld komt in Ottomania weer terug. Heel mooi!

Leuk is verder te vermelden dat de eigenaren gewoon een Nederlands stel zijn (ik verwachte een Turkse familie ofzo). Zij is jong in Turkije geweest en blijvend gefascineerd door de cultuur in dit land. Hij heeft de liefde voor deze cultuur meegekregen doen ze hn eerste reis samen dit land bezochten. In 2001 trokken ze de stoute schoenen aan en starten met deze schitterende winkel. Gelukkig maar, want nu kunnen zoveel meer mensen ervan genieten.

 

Ottomania Haarlem Ottomania Haarlem Ottomania Haarlem

Adres: Warmoesstraat 22, Haarlem
Website: www.ottomania.nl

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag: 10.30 uur t/m 17.30 uur

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.