reactie 0

CITYDO’S: FEEST & PROOST OP ‘T ECHTE OKTOBERFEST IN MÜNCHEN

Het Oktoberfest in München is werkelijk iets bijzonders. Wat een feest, wat een gezelligheid!
Ik bezocht de het Oktoberfest met enkele Duitsers uit de omgeving van München en met Nederlandse vrienden waarvan er 1 naar de omgeving van München is verhuisd. Een bont gezelschap. Maar Duitser of Nederlander… Lederhosen of een Dirndl mag bij niemand ontbreken. Deze klederdracht hoort er echt bij. Waar ik in de ochtend nog ongemakkelijk aan mijn tiroler jurkje zat te trekken was ik na het zien van zoveel mensen in een Dirndl snel over mijn gene heen. Het hoort er nu eenmaal bij.

Aangekomen op Haubtbahnhof loop je in zo’n 15 minuten naar het grote feestterrein. Dit terrein is zo’n kilometer bij kilometer breed en staat vol met tenten en attracties. Van een wildwaterachtbaan, tot theatervoorstellingen, tot een glijbaan, tot achtbaan… Je vind het hier allemaal. In het Pinsterweekend beginnen ze hier met het bouwen van de tenten en kermisattracties. Een intense operatie. Stel je vooral geen simpele tenten voor. Het lijken van buiten reuze villa’s. Vele biermerken hebben een eigen tent. Kosten van de bouw van een tent alleen al worden geschat op 1 miljoen euro.Oktoberfest MünchenOktoberfest München

Hoewel ik geen fan ben van kermissen vond ik het de moeite waard om dit kermisterrein wel over te lopen. Je komt ze even lekker in de sfeer en drinkt ondertussen alvast je eerste (en tweede) biertje. De stemming zat er bij ons toen al lekker in.

Om de tent in de kunnen heb je toegangsbewijzen nodig. Het is aan te raden dit van te voren te regelen. Anders sta je echt lang in de rij. Zeker bij de populaire tenten. Wij hadden een tafelreservering van 15.00 uur t/m 18.00, maar konden daarna gelukkig wel elders in de tent een plekje vinden. Je bent dan immers al binnen, dat scheelt. Naast dat er veel bier geserveerd wordt, kun je in de tent ook heerlijk eten. Lekkere gegrilde kippen zijn niet aan te slepen. De bediening krijgt het echt voor elkaar om met zes borden tegelijk rond te lopen. De vrouwen creëren echt spierballen. Zo heb ik er enkele zien lopen die minstens 10 glazen bier konden tillen. Voor alle duidelijkheid: een glas bier is een liter. En een glas zelf weegt zonder bier alleen al 1,2 kilo. Dit betekent dat de vrouwen 22 kilo omhoog tillen terwijl ze zich een weg banen door de tent. Respect!
Oktoberfest München

Kun je dan alleen maar bier drinken? Nee hoor! Er wordt ook wijn geserveerd. Al duurt het dan iets langer voordat je een glas krijgt. Ook de wijn wordt in akelig grote glazen geserveerd. Zelf heb ik vooral Radler gedronken. Dan kun je redelijk goed mee op het tempo van de Duitsers zonder heel dronken te worden. Het echte bier is namelijk extra sterk. Zo blijft het langer goed met warme temperaturen, aldus de Duitse bierkenners in onze groep.

Oktoberfest München

De muziek in de tent is live en de band speelt afwisselende muziek. Ik verwachtte alleen Duitse klassiekers, maar heb zelfs ABBA’s Mama Mia voorbij horen komen. Wel zo leuk voor alle andere nationaliteiten (en dat zijn er veel). Ongeacht welke muziek er wordt gedraaid… Zodra de avond begint staat iedereen massaal op de banken te dansen. Ze gaan echt compleet uit hun dak. Je kunt niet anders dan mee- lalalalallen en meeproosten. Ik heb nog nooit op een avond zo vaak geproost. Bij iedere slok proost men opnieuw. En wanneer “Ein Prosie, Ein Prosie door de band gespeeld wordt is het helemaal uitzinnig.

Oktoberfest München

Ik kan het niet anders zeggen: eens in je leven moet je op de Oktoberfesten zijn geweest!

Oktoberfest München

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.