Notting Hill Bookshop
reactie 0

CITYSHOPS: THE TRAVEL BOOKSHOP IN NOTTING HILL

Bij mijn eerste bezoek aan Notting Hill, inmiddels zo’n 6 jaar geleden, was hij er nog, the Travel Bookshop. Deze boekwinkel is de belangeijkste filmlocatie in de film Notting Hill.

Het is William Tatcher (gespeeld door Hugh Grant) die deze niet al te goed lopende bookshop runt. Op een dag komt de bekende filmactrice Anna Scott (gespeeld door Julia Robberts) binnen. Het begin van een klassiek liefdesverhaal. Ik heb de film denk ik wel zo’n 5x gezien. Heerlijk moment van verstand op nul.

Het leuke aan de film is ook het leuke Notting Hill. De diversiteit aan mensen die inmiddels heel relaxed samenleven. Behoorlijk down-to-earth. Ook de bookshop is in de film en in real life zo’n plek waar een diversiteit aan mensen binnenkomt.

Notting Hill Bookshop

Wanneer je zelf binnenkomt en de film hebt gezien, dan is het heel herkenbaar. Even verwacht je dat Hugh Grant zo komt binnenlopen.

Helaas heeft The Travel Bookshop de recessie van de afgelopen jaren niet overleefd. Een paar jaar geleden sloot ze haar deuren. Na enige tijd geen bookshop te zijn geweest is het inmiddels (GELUKKIG) wel weer een winkels waar ze boeken. The Notting Hill bookshop heeft travel books én gewone boeken. Go there, de vibe uit de film is er nog steeds.

Notting Hill Bookshop
Website: www.thenottinghillbookshop.co.uk
Adres: 13-15 Blenheim Crescent, London

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag: van 09.00 uur t/m 19.00 uur
Zondag: van 10.00 uur t/m 18.00 uur

Notting Hill Bookshop

Een afbeelding uit de oude doos… Zo’n zes jaar geleden was het er nog: the Travel Bookshop!

 

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.