Musical West End: Billy Elliot
reactie 0

CITYDO’S: MUSICAL BILLY ELLIOT OP WEST END

West End is natuurlijk een begrip. Het culturele hart van Londen dat met name op theater gebied heel veel te bieden heeft. Het lijkt haast alsof je op iedere hoek van de straat een theater vindt met bekende show. Klassiekers als Les Misarables en The Phantom of the Opera spelen hier al jaren dagelijks twee shows. De eerst genoemde al bijna 30 jaar.

Zelf bezocht ik de laatste keer de musical Billy Elliot. Een klassiek Engels verhaal van een mijnwerkers-familie uit Newcastle. De moeder van de familie Elliot is al gestorven en de vader probeert zijn zoon Billy en schoonmoeder aan het eten te houden met het geld dat hij in de mijnen verdiend. Wanneer ‘Iron Lady’ Margeret Tatchet besluit de mijnen te sluiten, breken zware tijden aan. De hele buurt komt in opstand.

Zoon Billy heeft echter heel iets anders aan zijn hoofd. Hij wil op ballet en blijkt een wondertalent te zijn. Met de hulp van zijn lerares gaat hij auditie doen voor een hoog aangeschreven ballet school. Dit geheel tegen de zin van zijn vader. Welke stoere Noord-Engelse jongen gaat immers op ballet?

Al met al een heel goed verhaal en opzwepende muziek. Een leuke Typisch Engelse avond. Een klein voorproefje:

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.