Italiaanse steden
reactie 0

MIJN ITALIAANSE STEDEN TOP 6

Het najaar is perfect voor een bezoek aan één van de vele mooie Italiaanse steden. Waar bij ons de herfst zijn intrede doet, is de Italiaanse zon nog sterk genoeg voor een heerlijke nazomer. Maar waar in Italië ga je naar toe? Ik zet mijn 6 favorieten voor je op een rij:

#1 RomeItaliaanse steden

Rome is zonder twijfel één van de mooiste steden in de wereld. Een bezoek aan Rome is een wandeling door een openluchtmuseum. Het Colosseum, Forum, het Pantheon, de Spaanse trappen, de Trevi fonteinen…. Te veel om op te noemen. Maar vergeet in Rome zeker niet zo’n 50% van je tijd vrij te houden voor eten. Een uitgebreide Italiaanse lunch gevolgd door een nog uitgebreider diner. Italiaans eten is simpelweg molto buono. 

stippellijn

#2 SienaItaliaanse steden

Veel minder bekend is Siena, misschien wel de mooiste plaats in Toscane. Deze stad leeft in de schaduw van Florence. Maar juist dat is de charme. De stad beschikt over prachtige oude gebouwen, typisch Italiaanse pleinen en nauwe straatjes. Wat Siena kenmerkt de intieme sfeer. Heel gemoedelijk en local, het echt Italië!
stippellijn

#3 VenetiëItaliaanse steden

Ooit was ik een zomer reisbegeleider in de regio Veneto. Hoofdstad is uiteraard het prachtige Venetië. Deze stad is druk en toeristisch, maar ondanks dat fantastisch om te bezoeken. Waan je een weg door de vele toeristen en slenter langs het water, struin over het San Marco plein, fotografeer eindeloos op de rialtobrug. Venetië is werkelijk een plaatje!

stippellijn

#4 Florence

Italiaanse steden

Ook Florence mag niet in dit lijstje ontbreken. De Duomo is natuurlijk een enorme bezienswaardigheid. Heel mooi vind ik het niet echt. Maar indrukwekkend is deze dom zeker. Liever struin ik door de straatjes vol kunstenaars en galleriën. Florence is de kunststad van Italie en dat merk je. Vergeet ook zeker niet de Ponte Vecchio over te wandelen en tijd door te brengen aan de oevers van de rivier Arno. Enjoy!

stippellijn

#5 VeronaItaliaanse steden

Niet de bekendste maar zeker wel een van de mooiste steden is Verona. De stad van Romeo en Julliet. De stad van de opera en de stad van het bekende amfitheater ‘Arena di Verona’. Ik was redelijk verliefd op deze Italiaanse stad. Verrast door de puurheid en de kunstzinnige uitstraling. Verona is zo’n stad waar niets moet behalve relaxen, rondstruinen en genieten. Het kan niet misgaan in Verona!

stippellijn

#6 Bologna

Italiaanse steden

Food, food en food… In Bologna draait alles om eten. Deze stad is uiteraard bekend van haar Pasta Bolognese (dit heet hier gewoon Spagetti), maar ook mortadella, tortelloni, gnocchi en panna cotta vinden hun oorsprong in Bologna. De foodmarkt in het centrum is een absolute must. Naast heerlijk eten is Bologna ook een mooie en gezellige stad. De huizen en daken zijn mooi rood gekleurd wat de uitstraling van de stad warm maakt. De sfeer is gemoedelijk. Bologna heeft een grote universiteit. De vele studenten zorgen voor volle terrassen en cafés.

stippellijn

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.