Meatpacking District New York
reactie 0

CITYSIGHTS: EEN MIDDAG IN HET HIPPE & TRENDY MEATPACKING DISTRICT

Het Meatpacking District is een wijk in het zuid-westen van Manhattan, net boven Greenwich Village en onder Midtown. Het gebied was vroeger een vervallen en onveilig industrie-gebied. Maar sinds ongeveer 10 jaar is dit erg populair onder locals en toeristen. Het Meatpacking District kent namelijk veel leuke restaurants, trendy kledingboetieks en fantastisch uitgaansleven. En dan vergeet ik misschien wel de meest bekende attractie: High Line. Tijd om de 3 tips voor het Meatpacking District te delen:

1. The New York Dinner

Maak je op voor een avondje vol Grease flashbacks? Je kent ongetwijfeld de scene in zo’n typisch Amerikaanse dinner. Wij stapten binnen bij de New York Dinner en hadden exact hetzelfde gevoel. Leuke rode bankjes. Goede burgers. En super relaxt en gezellig personeel. The New York Dinner is een leuke plek voor een vers, maar niet al te duur, diner.

Meatpacking District New York
Adres: 44 9th Avenue New York, NY 10011
Website: www.thedinernyc.com
stippellijn

2. The High Line

Wandel ook zeker door The High Line. Dit is een park op zo’n 9 meter hoogte. Het is namelijk gebouwd op de plek waar eerst een treinlijn liep. Deze bijzondere ligging geeft je het gevoel dat je al rustend neerkijkt op het hectische leven in NY. Naast de vele bankjes in het park zijn er ook ligstoelen. Hoe lekker: de zon die in je gezicht schijnt, terwijl je ligt te relaxen in hartje New York!

Meatpacking District New York
Adres: 820 Washington Street – New York, NY 10014
Website: www.thehighline.org
stippellijn

3. Nightlife: cocktails & Skyline

Het Meatpacking District kent veel clubs en zo niet nog meer besloten party’s. Maar laat dat je niet ontmoedigen. Je kunt ook als toerist meegenieten van het nightlife in deze wijk. Een tip is het rooftop terrace van Gansevoort Hotel. Gezelligheid, cocktails (of wijn om het betaalbaar te houden) en een adembenemend uitzicht. Wat wil je nog meer?

1233359_10152311727666707_6778739098789627042_n
Adres: 18 Ninth Ave. (9 Av/13 St) Manhattan, NY 10014
Website: www.gansevoorthotelgroup.com
stippellijn

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.