Markthal Rotterdam
reactie 0

CITYSIGHTS: DE NIEUWE MARKTHAL, ROTTERDAMS TROTS

Yeah, Nederland heeft zijn eerste overdekte foodmarkt. Op 1 oktober opende Koningin Maxima de deuren van de Markthal in Rotterdam. De eerste foodmarkt van Nederland. Hiermee is Rotterdam, Amsterdam toch maar mooi te snel af.

Ik ben zelf dol op markten en een overdekte foodmarkt is wel echt een must see. Dus pakte ik de trein om de nieuwe Markthal vrij snel na de opening te gaan aanschouwen. Resultaat: een mixed-feeling. Ik zal proberen uit te leggen waarom.

Om maar eerst te beginnen met al het positieve. De hal is qua architectuur werkelijk fantastisch. Het is groots en imposant. De combinatie van huizen en winkels is prachtig uitgevoerd. Vooral de kleurrijke binnentekeningen maken de hal stralend mooi van binnen en buiten. Om zo’n bouwwerk in hartje centrum neer te kunnen zetten, moet je zeker lef hebben.

Markthal Rotterdam

Maar waarom dan toch niet helemaal enthousiast? Wanneer ik terugdenk aan buitenlandse foodmarkten die ik heb bezocht (La Boqueria in Barcelona of de Borough Market in Londen), dan zijn het de sfeervolle en authentieke kraampjes die ik me herinner. Locale ondernemers die hun producten vers verkopen. Helaas zie je dit in de Markthal in Rotterdam niet voldoende terug. De enige die echt aanprees lokale producten te verkopen, had brood liggen van het Vlaamsch Broodhuys. Rotterdam in Vlaanderen…? Zelfs de Délifrance en Leonidas hebben een standje op de Markthal. Daarnaast zijn het geen kraampjes, maar lijkt het meer op een beurstand.

Ok ok, tot zover mijn zuurpruim-gehalte. Bij een bezoek aan Rotterdam mag je de Markthal zeker niet overslaan. Maar voor een lokaal Rotterdams gevoel kun je beter op dinsdag en zaterdag naar de buitenmarkt op de Blaak gaan. Dit ligt voor de deur van de Markthal en kent wel de gezellige ongecompliceerde Rotterdamse sfeer.

Markthal Rotterdam

 

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.