Hotel New York Rotterdam
reactie 0

CITYSTAYS: WOW, HOTEL NEW YORK IN ROTTERDAM, WOW

Hotel New York is zoveel meer dan een hotel. Dit oude kantoor van de Holland Amerika Line is een begrip in Rotterdam. Super tof om hier een nachtje te slapen. Gelukkig kreeg ik ook nog eens een rondleiding van een van de medewerkers. Bij een hotel met zoveel historie is het echt
interessant om hier meer over te horen.

Een klein beetje historie

We gaan terug naar 1873 toen de Holland Amerika Lijn werd opgericht. Vanaf de Wilhelminapier in Rotterdam vertrokken vele Europeanen per schip naar New York. Een oversteek die dagen duurde. Ze waren op zoek naar meer geluk, meer welvaart of een vrijer leven. Bijna honderd jaar bleef deze route populair. Pas na de tweede wereldoorlog kwam de luchtvaart in opkomst en ging het moeilijker. In november 1971 kwam een  einde aan deze ooit zo succesvolle vaarverbinding. Het hoofdkantoor dat ook gevestigd was op de Wilhelminapier bleef nog iets langer bestaan. In 1984 werd het alsnog te koop gezet. 10 jaar lang stond het leeg en werk het verwaarloosd. Pas in 1993 kreeg het oude hoofdkantoor zijn nieuwe bestemming: Hotel New York was een feit.

Hotel New York Rotterdam Hotel New York Rotterdam

Anno 2014…

In het pand zijn veel oude elementen bewaard gebleven of gerestaureerd. Wel zijn de kamers verder strak en redelijk modern ingericht. Qua luxe en comfort voldoet het hotel zeker wel aan alle hedendaagse wensen. In de gangen vind je posters en foto’s uit de jaren dat het kantoor van de Holland Amerika Line in dit pand zat. Mooi om te zien dat de historie nog terugkomt.

De ligging van het hotel is top. Het Wilhelmina eiland wordt steeds populairder. Je loopt vanaf het centrum de Erasmusbrug  over en bent al op het eiland. Het fotomuseum en het restaurant van Herman den Blijker zijn buren van Hotel New York. Niet vervelend, toch?

Een kamer boek je vanaf 99 euro per nacht. Voor dat bedrag heb je een kamer zonder uitzicht op de Maas. Daarnaast is het relatief klein. De ‘waterfront’- kamers hebben uitzicht over de Maas. Ook zijn iets ruimer. Hier verblijf je vanaf 165 euro per nacht.

Hotel New York Rotterdam Hotel New York RotterdamHotel New York Rotterdam Hotel New York Rotterdam Hotel New York Rotterdam

Website: http://www.hotelnewyork.nl
Adres: Koninginnenhoofd 1, Rotterdam

stippellijn
Meer tips voor een weekendje Rotterdam?
Bekijk dan hier de complete CityGuide voor een weekendje weg in Rotterdam >>

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.