Hotel de Hallen Amsterdam
Reactie 1

CITYSTAYS: LOVE HOTEL DE HALLEN IN A’DAM

Een bijzonder project in Amsterdam is De Hallen. In Oud-West wordt de vroegere tramremise omgetoverd tot creatieve plek waar cultuur, food en shoppen samen komt. De prachtige oude stijl van de tramremise is in tact gebleven. Het monumentale pand in combinatie met moderne architectuur maakt de Hallen tot een must see.

Hotel de Hallen is gelegen in de grootste hal van de oude tramremise. Als een van de eerste ondernemingen opende zij in April ’14 haar deuren. Het hotel is heel bijzonder om te zien. Ik kreeg een rondleiding door het hotel. Maar het is uiteraard nog unieker om er te overnachten. Het hotel telt vijftig kamers en drie suites. De kamers zijn eigenlijk als een soort van cellenblok (vergeet de negatieve klank) in de tramhal geplaatst. Een deel van de kamers heeft daardoor ook geen raam met zicht naar buiten, maar een raam met zicht op de hal. Dit geeft een bijzondere sfeer. Mijn voorkeur zou echter wel uitgaan naar de kamers met zicht naar buiten.

De kamers zijn niet groot, maar wel heel sfeervol ingericht. Net als in de rest van het hotel is gekozen voor een soort van warme Scandinavische stijl. HAY design is hier goed vertegenwoordigd, dus ik was snel enthousiast. De kamers zonder uitzicht naar buiten hebben naast een ruime douche cabine ook een bad. Wel weer lekker!

In het hotel vind je tenslotte een gezellige lounge-achtige bar en een restaurant genaamd Remise 47. Ik heb nog niet in dit restaurant gegeten, maar het zag er zeker uitnodigend uit.

Tenslotte de prijs. Volgende de medewerkster moet je gemiddeld per kamer rekening houden met 120 euro. Ik ga iedereen zeker aanmoedigen om hier te overnachten!

Hotel de Hallen Amsterdam

Hotel de Hallen Amsterdam

Hotel de Hallen Amsterdam

Hotel de Hallen Amsterdam

 

Adres: Bellamyplein 47, 1053 AT Amsterdam
Website: http://www.hoteldehallen.com/

1 reactie

  1. Pingback: BLOGLOVIN – Amsterdam volgens de bloggers | Hppy day

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.