Fotomuseum Antwerpen
reactie 0

FOMU ANTWERPEN: VOOR 2 MOOIE FOTOGRAFIE-EXPOSITIES

Ik ben sowieso redelijk dol op fotografie. Een bezoek aan het fotomuseum stond tijdens het bezoek aan Antwerpen dan ook hoog op mijn to do lijst. Vooral ook vanwege de prachtige expositie van Nick Hannes.

1. Nick Hannes – Mediterranean

Dat het gebied rond de Middellandse Zee de afgelopen jaar veel in het nieuws is geweest valt op tijdens de expositie van Nick Hannes. Hij trok een aantal rond met zijn camera en legde o.a. de voorjaarslente vast en de armoede in Griekenland. Koppel dit aan de vele toeristen die deze zonnige landen bezoeken en je hebt een tentoonstelling vol tegenstrijdigheden. Ik vond het bijzonder knap hoe deze tegenstrijdigheden op beeld zijn vastgelegd. Aanrader!

Deze tentoonstelling is nog tot begin februari te zien in het FoMu Antwerpen.

Fotomuseum Antwerpen

Fotomuseum Antwerpen Fotomuseum Antwerpen

 

2. Shooting Range – Fotografie in de vuurlinie

Het afgelopen jaar werd de eerste wereldoorlog herdacht. Waar dit in Nederland niet echt op veel aandacht kan rekenen (zo onterecht wat mij betreft), leefde deze herdenking wel degelijk bij onze zuiderburen. De tentoonstelling Shooting Range laat zien hoe media zich ontwikkelde tijdens dedeze oorlog. Wat ik namelijk niet wist is dat de eerste wereldoorlog de eerste oorlog is waar beeld van is. Mooi om een aantal van deze beelden in het echt terug te zien. Zo krijgt deze onbekende oorlog ook voor ons een gezicht!

Fotomuseum Antwerpen

Adres: Waalsekaai 47, 2000 Antwerpen
Website: http://www.fotomuseum.be

Openingstijden:
Dinsdag t/m zondag: 10.00 uur t/m 18.00 uur
Maandag gesloten

Toegangsprijs: 8 euro
Gratis toegankelijk met de Antwerpen Citycard

Bekijk de volledige CityGuide van Antwerpen >>

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.