foto apps
Reactie 1

MIJN FAVO FOTO APPS VOOR DE IPHONE

Voor Lovecities.nl maak ik bijna alle foto’s zelf met mijn iPhone 5G. Hoewel ik niet kan wachten tot ik eindelijk ga overstappen naar de iPhone 6, hoor je me over de kwaliteit van de iPhone photography niet klagen. Ik vind het fijn om met de telefoon snel foto’s te maken, en niet met een grote zware camera door een stad te hoeven slenteren.

Maar bij iPhone photography zijn apps waarmee ik foto’s bewerk wel essentieel. Daarom tijd voor mijn vier favorieten:

IMG_3903

Snapseed

Snapseed is een gratis app met prima basis functionaliteiten. Ik draai hier vaak de foto recht en snij de foto bij. De belangrijkste functionaliteit is de filter ‘drama’. Door deze te gebruiken geef je veel meer diepte aan de foto. Bij deze filter neemt ook de kleur af, maar dit kun je herstellen door de verzadiging weer te verhogen.
stippellijn

IMG_3904
stippellijn
VSCOcam

In de vervolgstap ga ik naar VSCOcam. In deze (ook gratis app) kun je foto’s simpel bewerken. Ik maak mijn foto’s hier helder en geef ze iets meer contrast. De fijnste functionaliteit zijn de filters. Met name C1/Vibrant, F2/Mellow en T1/Moody. Een tintje meer kleur met vibrant en een fijne wazige beach look met mellow en moody. Foto’s krijgen door deze filters iets meer art-gevoel.

IMG_3905
Instagram

Instagram is voor mij niet echt een bewerking app. De filters zijn ok, maar niet super. Instagram voor mij is het ‘instant’ delen van een mooi moment. Op mijn instagram account deel ik dan ook alleen foto’s op de momenten dat ik reis of door de stad loop. En belangrijk: de foto’s zijn echt op dat moment gemaakt. Neem zeker een kijkje op: http://instagram.com/lovecities.nl
stippellijn
IMG_3906

Rhonna Design

Uiteraard deel ik foto’s niet alleen op instagram, ook later via Facebook. Een leuke add-on voor een foto op Facebook vind ik een quote of andere tekst. Mijn laatste app-ontdekking, Rhonda Design, heeft hier goede functionaliteiten voor. Hoeveel de app ook veel foute design frutsels heeft, biedt het een paar fijne fonts. Strak. Ook ben je zelf in staat om te kaderen of frames toe te voegen. Rhonna biedt ook filters. De ene is fijner dan de ander.
stippellijn

En dus ga je in vier stappen van een middelmatige foto naar een frissere afbeelding die ik op social media kan delen. Naast deze vier zijn er uiteraard nog veel meer opties.

  • Wanneer je bang met dat andere je foto’s zonder toestemming gaan overnemen kun je met Watermerk snel je naam als watermerk toevoegen. (gratis)
  • Ik ben niet dol op mozaïek afbeeldingen. Maar mocht je dit wel zijn, kijk dan eens daar fuzzel collage of Photo Grid
  • Zelf vind ik mijn instagram account het leukst met allemaal vierkante afbeeldingen. Maar meer en meer zie je dan mensen kiezen voor witte/zwarte balken aan de zijkant zodat de foto niet meer vierkant is, maar rechthoekig. Wil je dit ook? Check dan Instasize
  • Instagram is voor mij ‘instant’, maar uiteindelijk deel je alleen de leuke momenten. Een toffe app om te gebruiken voor het meest eerlijke beeld van je vakantie is ‘Room for thought. Elke dag geeft de app je op een onverwacht moment een signaal dat je een foto  moet maken. Hierdoor wordt je vakantieboek veel minder voorspelbaar.

Gebruik jij al veel van deze apps? Mis ik er een aantal? Ik ben benieuwd!

1 reactie

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.