reactie 0

MODENA’S FOODMARKET IS ITALIAANS GENIETEN

Modena ligt in de bekende Italiaanse streek Emilia Romagna. De streek is op culinair gebied belangrijk voor de Italiaanse cuisine. Wie kent niet de parmaham uit Parma en de Pasta Bolognese uit Bologna? Modena is bekend vanwege de balsamico.

Tijdens mijn bezoek aan Modena was ik aangenaam verrast toen ik hoorde dat Modena haar eigen overdekte foodmarket heeft. Mercato Albinelli is de naam. Daar moest ik naar toe. Ik ben immers dol op foodmarket en heb een enorme liefde voor de Italiaanse keuken.

Alle ingrediënten uit de streek zijn terug te vinden op de markt. Ook verse vis rechtstreeks uit de nabij gelegen Adriatische zee kun je kopen op de markt. De lokale inwoners van Modena doen hun boodschappen op bij Mercato Albinelli. Prijzen zijn hier namelijk niet toeristisch hoog en inwoners van Modena zijn voor Italiaanse begrippen sowieso redelijk welvarend.

Dat de Italianen in Modena goed eten echt weten te waarderen zie je terug  op de markt. Alles wordt even zorgvuldig uitgezocht. En alles is vers. Ook het verhaal achter de balsamico laat de liefde voor kwaliteit zien. Op Mercato Albinelli vind je namelijk hele kleine flesjes balsamico van zo’n 120 a 140 euro. Dit is balsamico die 25 jaar heeft gerijpt. Echt ongelofelijk lekker en niet te vergelijken met de goedkope balsamico die we in Nederlandse supermarkten verkopen. Maar goed… In dat geval moet je voor kwaliteit wel een flink bedrag neerleggen.

Footmarket Modena Mercato coperto di via Albinelli

Footmarket Modena Mercato coperto di via Albinelli

stippellijn
Adres: Mercato Albinelli, 13 Via Luigi Albinelli, Modena
Website: www.mercatoalbinelli.it

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 uur t/m 14.30 uur
Zaterdag: 9.00 uur t/m 19.30 uur
Zondag: gesloten

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.