reactie 0

DE VIER STRAATJES VAN DÜSSELDORF’S TOFSTE WIJK FLINGERN

Ben je weleens in Berlijn geweest? In de wijk Prenzlauer Berg? Wat mij betreft de meest toffe plek van deze fantastische stad. Ook Düsseldorf kent zo’n wijk waar de creativiteit uit zijn voegen is gebarsten. De wijk Flingern is dat ook een must om te bezoeken wanneer je een bezoek brengt aan Düsseldorf.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Flingern is groot en verdeeld in Nord en Sud. Toch is het toffe creatieve deel redelijk gecentreerd. De bekendste straat is de Ackerstraße. Vanaf ongeveer huisnummer 110 begint het hier leuk te worden. Loop deze door tot de Hoffeldstraße. En dan terug via de Lindemannstraße en deels de Birkenstraße. Deze vier straten in het noorden van de wijk zijn top. Mijn vijf leukste adresjes zet ik hieronder voor je op een rij.

Elementarteilchen-Second Hand Fashion

Volgens mij heb ik zo’n 1,5 uur in deze winkel doorgebracht. Wat een toffe en ruime keuze aan vintage. Gelukkig een goede score: een paar schoenen en een prachtige sjaal van de Duitse designer Steffen Schraut. Je vind hier ook een ruim aanbod aan kinderkleding. Een echte Tommy voor maar acht euro is toch niet verkeerd?
Flingern Duuseldorf
Adres: Ackerstraße 125
Website: elementarteilchen-secondhand.de
stippellijn

Unterhaltung Lieblingsstücke

De naam zegt het al; in deze winkel vind je al je lievelingsspullen. Leuke posters en kaarten. Lekkere zeep en badschuim. Goede boeken en zelfs een ruime keuze in Espadrilles. Werkelijk ee feestje om doorheen te wandelen.
Flingern Duuseldorf
Adres:Ackerstraße 113
Website: unterhaltung-lieblingsstuecke.de
stippellijn

Café Hüftgold

Wie zegt er “nee” tegen een lekkere homemade taart? Nee, inderdaad ik ook niet. Het extra leuke bij Café Hüftgold is dat de taarten door oude oma-tjes worden gebakken. Ook de inrichting is helemaal leuk. Een gezellige bruine woonkamer waar de creatievelingen lekker met hun laptopje aan het werk zijn. Uiteraard staat er naar taart ook voldoende anders op de kaart.
Flingern Duuseldorf
Adres:Ackerstraße 113
Website: cafehueftgold.de
stippellijn

69m2 concept store

Een heel grappige concept store die ik bij toeval ontdekte. De winkel van 69m2 is ingericht alsof het een huis is. Op zoek naar spullen voor in de keuken? Dan neem je ook een kijkje in de keuken. Nieuwe bank? Dan ben ik in de woonkamer van de store aan het juiste adres. Kinderkleding? Ja hoor, in de kinderslaapkamer ben je dan op de juiste plek. Niet alleen is het concept tof, ook hetgeen de twee eigenaressen verkopen is zeker fijn!
Flingern Duuseldorf
Adres: Lindenstraße 186
Website: 69m2.de
stippellijn

Oma Erika

Alleen de naam is al leuk. En dan heb je het zonnige terras nog niet eens gezien. Oma Erika is de perfecte stop voor een drankje en eventueel een lekkere bagel als lunch. Ben je doordeweeks dan serveren ze ook verse salades rond lunchtijd. Gewoon vriendelijk, simpel en leuk!
Flingern Duuseldorf
Adres: Lindenstraße 186
Website: 69m2.de

stippellijnIk was echt een dag lekker op pad in deze wijk. Het is klein dus je kunt er uiteraard snel doorheen wandelen. Maar mijn advies: neus eens lekker rond en wandel alle winkeltjes in. Zoveel verschillen… Volgens mij kan echt iedereen hier slagen!

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.