Stanley Park Vancouver
Reacties 2

MIJN TOP 5 FAVO FIETSSTEDEN

Een fietstour in een stad is vaak een welkome afwisseling. Maar zeker niet elke stad is geschikt voor een ritje per fiets. Tijd voor een opsomming van de vijf favo fietssteden:

#1 Kopenhagenfietsstad kopenhagen

In Kopenhagen heeft (bijna) iedereen een fiets. En iedereen verplaatst zich ook per fiets. In de vlakke (!) stad is de infrastructuur helemaal aangepast aan fietsers. Een walhalla. Fiets door het centrum naar de hippe wijk Vesterbro via de Cykelslangen. Deze fietsbrug kronkelt als een slang door het haven gebied. Ook de wijken Norrebro en Frederiksberg zijn aanraders om doorheen te fietsen.

stippellijn

#2 Berlijnfietsstad berlijn

Berlijn is een grote stad, te groot om alles te lopen. En te mooi om je met de metro te verplaatsen. De fiets is hier een veilig alternatief. Mijn favoriete wijk is zonder twijfel de Prenzlauer berg. Volop cafés, groen en toffe winkels. Fiets van de ene hotspot naar de andere in je eigen relaxte tempo. Per fiets combineer je deze wijk makkelijk met andere must-sees in Berlijn.
stippellijn

#3 San Franciscofietsstad San Francisco

Ook in San Francisco mag het huren van een fiets niet ontbreken. Per fiets verken je het Golden Gate Park en natuurlijk voel je de ultieme vrijheid wanneer je de Golden Gate Bridge over fiets. De wind door je haren, zon op je gezicht en het fantastische uitzicht over de kust voor je. Een oprecht geluksmoment. Trust me!

stippellijn

#4 New YorkMeatpacking District New York

Misschien zie je jezelf niet fietsen over Times Square. Agree! Dat zou ik je ook niet aanraden. Maar wie kan een fietstocht door Central Park overslaan bij een stedentrip NY. Een andere leuke optie is om fietsend over de Brooklyn Bridge te gaan. Vervolgens kun je deze toffe wijk per fiets verkennen. Of ga fietsen in het Meatpacking District’s High Line.

stippellijn

#5 AmsterdamDe 9 straatjes Amsterdam

Voor toeristen is fietsen door de stad niet super makkelijk. In de kleine steegjes en op de grachten krioelt het van de mensen. Nederlanders zijn hier aan gewend, maar het angstzweet staat menig toerist al snel op z’n voorhoofd. Gelukkig zijn de wijken buiten het centrum rustiger en minstens zo leuk. Het Westerpark en omgeving bijvoorbeeld. Of pak het pondje en ga Noord per fiets ontdekken.  Amsterdam mag hoe dan ook niet ontbreken in deze top 5.

stippellijn

2 reacties

  1. Karin

    Leuk, ik zie dat ik al in drie van je favo fietssteden heb gefietst. In Berlijn en San Francisco heb ik een tour gedaan met Baja Bikes (echt een aanrader) en Amsterdam daar fiets ik al dagelijks :). Misschien in de zomer op naar Kopenhagen om daar ook de fiets te pakken.

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.