reactie 0

CITYSIGHTS: TOFFE HANGOUT: DOME OF VISION IN KOPENHAGEN

Net naast de Royal Library aan de haven van Kopenhagen vindt je een bijzonder café & cultureel centrum genaamd Bucky’s Dome of Vision. Het is eigenlijk een soort grote bel van 10 meter hoog en 21 meter breed. Het is een plek waar men de duurzaamheid en innovatie mogelijkheden probeert te laten zien. Je vindt er voorbeelden van hoe je in een stedelijke gebied toch heel duurzaam kan leven. Zo groeien er olijfbomen en rozemarijn planten binnenin. Uiteindelijk wil men in dit café meer planten en bomen laten groeien.

Dome of Vision Kopenhagen

Klinkt allemaal zwaar en zeker niet als een relaxte hangout voor een kopje koffie of drankje. Dat zal je verbazen! In dit café worden zelfs concerten gegeven. Toen ik er overdag binnen stapte was er net een band aan het oefenen voor het avondconcert. Daarnaast zijn er vaak yoga evenementen en trainingen. Bovenal is het dus een bruisende plek die een bezoek meer dan waard is. Een agenda over upcoming events in de Dome vind je hier: https://www.facebook.com/DomeofVisions/events

Dome of Vision Kopenhagen

Wees er snel bij. Deze Dome of Vision gaat vanaf mei 2015 door het hele land reizen. Tot die tijd kun je het vinden in Kopenhagen.

P.S de foto’s hierboven zijn eigendom van de Dome of Vision. Op hun Facebookpagina vond ik deze en ze gaven een mooier beeld dan mijn foto’s genomen op een net iets bewolktere dag. Zie hieronder de foto van mijn bezoek:

Dome of Vision Kopenhagen

Schrijf een reactie