Amsterdamse grachten
Reacties 3

HELP, EEN DAGJE AMSTERDAM – WAT TE DOEN?

Vaak vragen vrienden, kennissen (en vrienden van kennissen) om advies wanneer ze een dagje naar Amsterdam gaan. De meesten zijn opzoek naar de leuke en unieke plekjes. Wie wil er immers naar de Dam, Madame Tussauds en de Kalverstraat? Jij toch ook niet? Dan zet ik mijn leukste dagroute hieronder voor je neer!

De tips voor een dagje Amsterdam:

 1. Ontbijten bij de Bakkerswinkel
  Wanneer je Amsterdam Centraal uitkomt, zet je koers richting de Bakkerswinkel. Je maag knort ongetwijfeld na een lange rit. Tijd dus voor een zoet of hartige lekkernij. Zelf bezoek ik vaak de Bakkerswinkel in het Westerpark, maar ze hebben ook een mooie vestiging in het centrum.
  Adres: Warmoesstraat 69
 2. Op naar de Haarlemmerstraat
  Vanaf hier loop je naar de Haarlemmerstraat. Een van de leukste straten van Amsterdam vanwege de vele unieke winkels. Kijk zeker even binnen bij het Groot Avontuur, &K, Store without a home en Suka. Alle vier heel leuk, en heel verschillend van elkaar.
  Lees meer over de Haarlemmerstraat >>
 3. Lang leve de Noordermarkt
  Wandel vervolgens over de (korte) Prinsengracht naar de Noordermarkt. De kruizing van Prinsengracht en Brouwersgracht vind ik sowieso Amsterdam’s meest fotogenieke plekje. Op zaterdag vind je op de Noordermarkt een van de leukste markten van de stad. Zeker niet zo toeristisch als de Albert Cuyp Markt.
  Noordermarkt AmsterdamLees meer over de Noordermarkt >>
 4. Lunchen bij Boca’s…
  Tijd om te lunchen? Dan schuif je net voorbij de Noordermarkt aan bij Boca’s. Hele leuke hippe eetplek waar je plateau’s met lekkere broodjes kunt bestellen.
  Adres: Westerstraat 30
 5. Of toch de lekkerste appeltaart van A’dam?
  Is het nog te vroeg om te lunchen? Maak dan tijd voor de lekkerste appeltaart van Amsterdam. Op de Noordermarkt vind je het terras van de Winkel (dit is echt de naam). Je kunt hier lekker uit de wind genieten van de eerste voorjaarszonnestralen.
  Lees meer over de Winkel >>
 6. Tijd voor de 9 Straatjes!
  Vanaf hier loop je over de Prinsengracht richting de Negen Straatjes. Leuke winkels, fijne restaurantjes. Hier is bijna alles prima. De Wolvenstraat & de Hartenstraat vind ik het leukst.

 7. Tijd over? Koekjestijd
  Je kunt nog doorlopen naar ’t Spui. Hier zit een ongelofelijk leuk (&lekker) winkeltje waar ze naar eigen zeggen ‘het lekkerste koekje ter wereld’ maken. Ik kan het beamen… Het klopt!
  Lees meer over van Stapele Bakker >>
 8. Op naar Amsterdam’s nieuwste aanwinst
  Terug over de grachten en de Elandsgracht, loop je vervolgens naar de Hallen. De nieuwste aanwinst van Amsterdam. Het is een oude tramremise die volledig opgeknapt is. Er zit nu een bioscoop (beetje art-house), overdekte foodmarkt, een hotel, ect in. Op zaterdag is hier tot 18.00 uur een Local Goods Market.
  Lees meer over de Hallen >>
 9. Lekker eten!
  Voor diner zijn er in de buurt leuke opties:

  Bar Spek
  Een hippe & trendy kroeg waar je heerlijk eet voor niet al te veel geld. Neem zeker het populaire spekplankje als voorafje.
  Adres: Admiraal de Ruijterweg 1, Amsterdam

  Spaghetteria
  Low budget maar oh zo leuk is Spagetheria. Nee het is niet alleen spaghetti, maar diverse pasta’s. En bovenal overheerlijke sgroppino’s.

  Lees meer over Spaghetteria >>

Liever iets meer actie tijdens je dagje Amsterdam?

 1. Amsterdam is misschien wel het mooist vanaf het water. Leuk is het om via sloepdelen.nl een eigen sloep te huren en de grachten op te gaan. Maar enige ervaring met varen is dan wel noodzakelijk; de grote rondvaartboten varen over hetzelfde water en zijn medogenloos.
  Lees meer over mijn ervaringen per sloep door de Amsterdamse grachten >>
 2. Toch maar niet je eigen sloep? Een rondvaartboot is vrij toeristisch, maar toch wel leuk om te doen. Bij Lovers heb je bijvoorbeeld voor 15,50 p.p. een rondvaart van een uur. Deze boten liggen bij Amsterdam CS. Handig in te plannen na je bezoek aan de bakkerswinkel.
 3. Een fiets huren is natuurlijk altijd leuk. Op Centraal Station huur je MacBike een fiets voor 9,75 euro een hele dag een fiets. Voor 3 uur betaal je 7,50 euro.
 4. Zie je kaart lezen en fietsen tegelijk niet helemaal zitten? Dan is Yellow Bike een leuke optie. Ze bieden een tour aan van 2 uur door de Jordaan.
  Lees meer over deze tour >>

De route in Google Maps:

Wil je nog meer tips? Laat dan gerust een comment met vragen achter!

3 reacties

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.