Colosseum Rome
reactie 0

CITYDO’S: TIPS VOOR JE BEZOEK AAN HET COLOSSEUM

Het klassiek beeld van Rome is toch wel het Colosseum. Dit oude amfitheater is karakteristiek. En terecht. Het is door zijn grote indrukwekkend. In vroegere tijden werken hier gevechten en spelen georganiseerd. Nadat het niet meer in gebruik was begonnen de plunderingen. Ging je bouwen? Dan haalde je gewoon je stenen weg bij het Colosseum. Voor het bouwen van Vaticaanstad is zelfs gebruik gemaakt van stenen uit het Colosseum. Gelukkig wordt het inmiddels weer met liefde onderhouden.

Een paar tips voor je bezoek:

  1. Ga je diverse oudheden bezoeken? Koop dan een Roma Pass. Hiermee voorkom je lange wachtrijen.
  2. Een andere optie is om een combi-ticket voor het Forum, Palatijn & Colosseum te kopen. Je betaalt maar 2 euro meer en kunt dan beide bewonderen. Koop je ticket in dit geval bij het Palatijn. Daar zijn de wachtrijen een stuk minder lang.
  3. Kosten voor een combi-ticket zijn ongeveer 12 euro. Het ticket is dan twee dagen geldig.
  4. In de zomermaanden is het Colosseum tot 19.00 uur geopend. Het is prachtig om je bezoek rond zonsondergang te eindigen. De zon zien zakken achter dit 57m hoge gebouw is werkelijk prachtig.
  5. Rondom het Colosseum lopen veel mannen verkleed in Romeinse pakken. Wij waren zo naïef om een praatje aan te knopen en uitgebreid te poseren met ze voor een fotorapportage. Kosten 15 euro. Niet doen dus.
  6. Het Colosseum is makkelijk te bereiken per metro, halte Colosseum.

Colosseum Rome Colosseum Rome Colosseum Rome

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.