Castlefield Manchester
reactie 0

MANCHESTER’S MOOISTE WIJK: CASTLEFIELD

Veel spoorwegbruggen, idyllische grachten, prachtige pakhuizen en een fantastisch uitgaansleven… Dat is de wijk Castlefield in een notendop. Castlefield ligt in het zuid-westen van Manchester, maar nog altijd in de binnenring van de stad. Hierdoor loop je vrij gemakkelijk deze wijk in. Ik was echt een beetje verliefd op deze fotogenieke wijk. Aan de hand van vier foto’s beschrijf ik de to do’s van deze wijk.

Slenter langs de mooie grachten en vergeet je picknick mand niet!

De wijk Castlefield doet een beetje denken aan Utrecht en Amsterdam. Het heeft namelijk Typisch Nederlandse grachtjes. Naast het water vind je prachtige pakhuizen afgewisseld met mooie grasveldjes. Neem dus zeker je fles wijn en hapjes mee wanneer je op een zonnige dag door de wijk loopt. Het nodigt uit voor een picknick aan het water.
Castlefield Manchester

Wanneer de avond valt ga je naar Deansgate

Onder de spoorwegen in de buurt van station Deansgate vind je Deansgate Locks. Een opeenstapeling van clubs en bars waar het tot in de late uurtjes druk en gezellig is. Onder andere vind je hier het bekende en enigszins stijlvolle Revolution. Enigszins… Want in Noord-Engeland weten ze zeker wat een feestje en drankje is!
Castlefield Manchester

Daar waar de locals drinken…

Peveril of the Peak is een traditionele pub. Te midden van moderne gebouwen vind je dit bijzondere authentieke gebouw. Het is van buiten volledig bedekt met groene tegels. Van binnen lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Een leuke mix van locals komt hier graag om een biertje te drinken en te darten. Zeker op vrijdagen en zaterdagen komen hier ook jongeren en studenten. De overige dagen is het een beetje een “old-man-pub”. Ook leuk om te aanschouwen…
Castlefield Manchester

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.