Cable Car San Francisco
reactie 0

CITYDO’S: TAKE THE CABLE CAR

Bij aankomst in San Francisco was ik enigszins sceptisch over de cable car. Heb je niet in veel steden zo’n toeristen trammetje. No way dat je mij daar in gaat zien rijden. Maar de cable car is wel degelijk anders. Het is ook een vervoermiddel voor de inwoners van de stad. En met al die enorme stijl straten is het ook wel heel fijn om een stukje niet te hoeven lopen.

De cable car heeft nog drie lijnen. Twee hiervan beginnen op Market Street, namelijk de Powell- Masan lijn die via Nob Hill naar Bay Street (Fisherman’s Wharf) rijdt. En de Powell-Hyde die via Nob- en Russian Hill naar Aquatic Park rijdt. De derde lijn ‘The California Street line’ rijdt van het financial district door Chinatown en stopt het Van Ness Avenue.

Cable Car San Francisco Map

Wanneer je in de cable car gaat, zorg dan dat je een plekje aan de buitenkant bemachtigd. Het hangen uit de tram levert leuke foto’s op (echt iedere toerist doet dit). Uiteraard is het ook een tof uitzicht om al hangend uit de tram door de straten te rijden. De wind door je haren, de zon op je gezicht… Ultiem San Francisco gevoel!

Ik in de Cable Car
 

stippellijn

Terug naar alle tips van een Weekend in San Francisco >>

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.