japans eten san francisco
reactie 0

CITYFOOD: EEN JAPANS PARELTJE IN SAN FRANCISCO

San Francisco is bekend vanwege Chinatown. Ook Japantown groeit in populariteit. Toch vond ik een Aziatisch pareltje buiten deze wijken. Sterker nog: ik vond het in de toeristische Fisherman’s Warf buurt.

Op zo’n 10 meter van het einde van de Cable Car, vind je Grandeho’s Kamekyo. Officieel is dit met name een Japans sushi restaurant. Maar gelukkig (ben geen sushi fan) is er meer. Een absolute aanrader is de Vietnamese Bente Box. Eigenlijk zijn dit soort van lunchboxen, maar het leek voor mij meer op Vietnamese tapas. Lekker een beetje proeven van verschillende hapjes.

Het fijne is dat eigenaren Grace & Danny verse en lokale ingrediënten belangrijk vinden. Al ruim 20 jaar runnen ze diverse restaurants in San Francisco. Binnenkort komt er nog een vegetarisch restaurant bij.

Qua aankleding is het niet heel bijzonder. Eigenlijk super simpel. Zo erg dat we voor we naar binnengingen nog twijfelden. Maar we hadden de tip van onze AirBnB eigenaresse gekregen, en ja… die moet je nou eenmaal opvolgen. Tips van locals zijn nu eenmaal vaak erg goed!

sushi1

 

Website: www.gksushi.com
Adres: 943 Cole St, San Francisco

P.S Tijdens mijn bezoek aan San Francisco had ik de naam van dit leuke restaurant niet opgeschreven. Met dank aan mijn medereisgenoot van toen heb ik nog de naam kunnen achterhalen. Dank hiervoor. Zou zonde zijn om hier niet aan te schuiven.

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.