9/11 Tribute Center
reactie 0

CITYDO’S: HERDENK 9/11 OOK IN HET KLEINERE TRIBUTE CENTER

Wanneer je naar New York gaat, moet je zeker ook naar Ground Zero. Een vreselijke plek waar veel mensen het leven hebben verloren. Wie herinnert zich dat moment niet? Gelukkig is er momenteel een waardig monument op de plek waar ooit de Twin Towers stonden.

Maar al jaren voordat het officiële herdenkmonument er was, kon je herdenken bij het 9/11 Tribute Center. Dit museum is opgericht door The September 11th Families’ Association. Oftewel de nabestaanden van de slachtoffers van de vreselijke gebeurtenissen op 9/11. De nabestaanden willen in dit museum laten zien hoe groot de impact van deze ramp is, maar ook hoe waardevol de support en steun is geweest.

9/11 Tribute Center

Heel bijzonder in het museum zijn de wanden vol foto’s & pamfletten van de vermiste (of inmiddels overleden) personen. Het geeft zo duidelijk weer hoe wanhopig de nabestaanden moeten zijn geweest. En hoe ze hoop hielden in de dagen na de ramp. Al was dit misschien tegen beter weten in.

Verder vind je in dit 9/11 Tribute Center veel foto’s van bergingswerkzaamheden. Reststukken van kleding of andere gevonden voorwerpen. Indrukwekkend was ook de poster met de tekst van een voicemailbericht die een inzittende van het vliegtuigtoestel insprak voor het thuisfront.

9/11 Tribute Center

Ik heb niet eerder met zo’n brok in mijn keel door een museum gelopen. Dus ondanks dat het grotere herdenkingsmonument klaar is… Please ga ook naar dit kleinere initiatief. Het is zo oprecht en zo indrukwekkend.

stippellijn
Adres: 120 Liberty Street, New York, NY 10006
Website: http://tributewtc.org

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag: 10.00 uur t/m 18.00 uur
Zondag: 10.00 uur t/m 17.00 uur

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.