mooiste steden rough guide
reactie 0

NEWS: DE 7 MOOISTE STEDEN VOLGENS ROUGH GUIDE

Ik ben dol op lijstjes. Lezers van Rough Guide (je weet wel de reisgidsen) kozen ’s werelds mooiste steden. Omdat ik de gehele top 7 al heb bezocht zet ik ze even voor je op een rij.

7. Venetie

In de zomer van 2007 was ik reisbegeleidster in de streek Veneto. Meerdere bezoeken aan Venetië mochten natuurlijk niet ontbreken. De stad van de gondels, het San Marco plein, kleine steegjes en lekker ijs, heb ik zeker in mijn hart gesloten.
Rough Guide Venetie
stippellijn

6. Praag

Tijdens mijn studietijd bezochten we Praag met alle mede-studenten. Van de ene excursie naar de andere bezienswaardigheid. Niet de ideale manier om een stad te leren kennen. Maar Praag liet zelfs op deze manier haar schoonheid zien. Ik ga graag nog eens terug om op eigen tempo door te stad te struinen. En uiteraard ook dan weer te flaneren over de Karelsbrug.
Rough Guide Rome
stippellijn

5. Londen

Tja… wie houdt er nu niet van Londen. Londen is een van mijn favoriete steden. Ik ben er gelukkig meerdere keren geweest. Dat moet ook wel. Londen is groot en divers. Iedere wijk weet je opnieuw te verrassen. Misschien moet ik hier gewoon ooit gaan wonen.
Rough Guide Londen
stippellijn

4. Edinburgh

Edinburgh bezocht ik met Kerst 2013. Een mooie herinnering om met familie hier tijd door te brengen. Edinburgh is inderdaad een plaatje. Combineer dit met de altijd vriendelijke Schotten en je hebt gegarandeerd een toptijd.
Rough Guide Edinburgh
stippellijn

3. Parijs

Al op 12 jarige leeftijd bezocht ik Parijs. Gelukkig ben ik er inmiddels vaker geweest. Parijs is een stad die ik nooit helemaal kan doorgronden. Parijs heeft iets mysterieus en zoveel verschillende kanten. Van de bekende en chique wijken tot volksbuurten als Rough Guide ParijsLes Marais. You just love Paris!
stippellijn

2. Florence

In 2009 was ik op fietsvakantie in Toscane. Een streek met veel mooie steden waaronder inderdaad Florence. De bekende kathedraal siert de skyline. Heerlijk toeven vond ik het ook op de schilderachtige pleintjes en bij de rivier die door de stad kruist.Rough Guide Florencestippellijn

1. Rome

Als een stad de toppositie verdient is het inderdaad wel Rome. Ik bezocht deze schitterende stad in 2012 met de hele familie waaronder mijn toen 81 jarige oma. Een fantastische reis. We waanden is continu in een openlucht museum. Zo veel mooie gebouwen maakt het bijna onwerkelijk mooi. Maar dat is in Rome niet alles. Het overheerlijke eten op iedere hoek van de straat en de hele vriendelijke Romeinen die een warm welkom geven in hun stad.
Rough Guide Rome
stippellijn

Hoeveel van deze zeven steden heb jij al bezocht? En welke mis jij in de top 7?

De foto’s zijn afkomstig van Rough Guide en gebruikt voor dit toplijstje. Bekijk alle steden in de lijst via www.roughguides.com/gallery/most-beautiful-city-in-the-world

 

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.