Reacties 2

UPDATE: TOP 5 STEDEN IDEAAL VOOR EEN WEEKENDJE WEG

Voor velen zit de vakantie er al weer bijna op. Heb je weinig vakantiedagen over? Geen punt. Er zijn ook nog zoveel stedentrips te maken zonder dat je hiervoor vrije dagen hoeft  op te nemen. Niet voor niets zijn al mijn CityGuides gemaakt voor een weekendje weg.

Ik zet mijn vijf favoriete weekendje weg steden voor je op een rij. Steden die makkelijk te bereiken zijn, en die je het gevoel geven echt helemaal weg te zijn.
de-Markthal-Rotterdam

1. Rotterdam – onze verrassend leuke havenstad!

Afgelopen jaar bezocht ik Rotterdam en ik was heel aangenaam verrast. Hotel New York, de Markthal, Restaurants als de Pasta Kantine en een fantastisch Museumkwartier. Ja hoor… ook ik als inwoner van Amsterdam, vind een weekendje naar de nonchalante havenstad een absolute aanrader.

Meer? Check: http://lovecities.nl/weekendje-weg/rotterdam

foto

2. Newcastle – even tijd voor iets anders…

Voor mijn werk kom ik geregeld in Newcastle. Veel mensen vragen vaak of het echt wel een leuke stad is. Mijn antwoord is een volmondige JA! Newcastle is levendig en gezellig. Het is cultureel en beschikt over bijzondere architectuur. Het is rauw en authentiek. Het zit vol met trendy eettentjes en je kan er oneindig shoppen.

Ik houd gewoon van het Britse leven: gewoon je best doen op werk, lekker degelijk. Maar zodra het vijf uur is stromen de pubs vol en begint de uitbundige gezelligheid. Cheers!

Meer? Check: http://lovecities.nl/weekendje-weg/newcastle

1233022_512229265536534_1769794284_o

3. Antwerpen – topwinkels en overheerlijk eten

Antwerpen is zo dichtbij, en toch heb je het gevoel even helemaal weg te zijn. Antwerpenaren hebben verstand van mode en van lekker eten. De vele visrestaurants (loveFish en Fiskebar) in havenstad Antwerpen zijn zeker aanraders. Tijdens mijn laatste bezoek ontdekte ik de wijken Zuid en ’t Eilandje. Ga hier zeker naartoe. Het centrum met de Meir is ok, maar het echte Antwerpen vind je in de wijken erbuiten.

Meer? Check: http://lovecities.nl/weekendje-weg/antwerpen

LILY kledingwinkel mechelen

4. Mechelen – nog zo lekker onontdekt…

Tussen de grote steden Antwerpen, Brussel en Gent vind je Mechelen. Minder groot, maar daardoor juist even leuk. Mechelen is een compacte stad waar je de ideale combi van winkelen en lekker eten vindt. Van kleine boetiekjes tot bekende merken. En van kleine barretjes tot goede restaurants. Maak in je agenda zeker tijd voor Mechelen.

Meer? Check: http://lovecities.nl/weekendje-weg/mechelen

Rheinpromenade Düsseldorf

5. Düsseldorf – mijn nieuwste ontdekking

Ik had van Düsseldorf een beeld van kerstmarken, bradworsten en bier. Dit vind je ook zeker in de stad, maar er is gelukkig nog veel meer. Düsseldorf heeft bovenal twee hele leuke wijken, Flingern en Unterbilk. Hier is het vol met vintage winkels, retro bars en bio lunchrooms. Een super fijne sfeer. Uiteraard neem je ook plaats op een van de vele terrassen langs de Rijn.

Meer? Check: http://lovecities.nl/weekendje-weg/dusseldorf

2 reacties

  1. Stuk voor stuk leuke steden. Ik vind Newcastle ook erg fijn en vooral ook mooi. Antwerpen is voor mij 6 jaar geleden dus ik moest zeker eens terug. In Rotterdam ben ik nu jaar na jaar minstens één nacht. Leuke stad, maar een onbekende stad ontdekken heeft nu mijn voorkeur.

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.