Antropologie store
reactie 0

CITYSHOPS: 3x TOPBRANDS DIE WE NIET IN NEDERLAND HEBBEN

Winkelen is tijdens een stedentrip een must. Niet de bekende winkels als ZARA, H&M en de MANGO. Ik ga graag op zoek naar winkels die ik niet ken. Dat kunnen kleine winkeltjes zijn of lokale initiatieven. Maar een aantal winkels zijn klein begonnen en inmiddels uitgegroeid  tot fantastische topbrands. Het is alleen nog even wachten voordat ze in Nederland hun filiaal openen. Ik zet mijn drie favoriete winkels op een rij:

1. Anthropologie

Antropologie store

Met stip op nummer een is Anthropologie. Een van origine Amerikaanse concept store. Ze verkopen hier kleding, accessoires, interieur items, servies, boeken en nog veel meer. Anthropologie is onderdeel van het de URBN groep waar ook de Urban Outfitters onderdeel van is. Door het urban design is het gevoel in de winkels heel relaxt. Een escape van de drukke winkelstraat. Hetgeen ze verkopen is een mooie mix van vintage en modern.

Check ook mijn uitgebreidere bericht over Anthropologie >

2. MUJI

foto 2

MUJI is een van oorsprong japanse retail store. Alles draait hier om minimalisme. Simpel witte shirts, effen kartonnen notebooks, houten schalen voor in de keuken… Alles is even clean en simpel. Bij MUJI geldt de no-logo, no-brand policy. Met andere woorden je vind nooit een logo of merkje op het artikel.

Inmiddels zijn er al 205 MUJI winkels over de hele wereld. Ook in de landen om ons heen. Maar plannen om naar Nederland te komen zijn er voorlopig niet. Eerst wil je verder groeien in China. Een extra reden om andere steden te blijven bezoeken.

3. NEXT CLOTHES

Nest clothing store
Nu de Topshop haar eigen shop-in-shop bij de Bijenkorf opende en de Urabn Outfitters en Forever21 hun store aan het Rokin opende, is het wachten (wat mij betreft) op NEXT. Deze Engelse retailstore verkoopt betaalbare leuke kleding voor vrouwen, mannen, kinderen en babies. Verwacht een beetje Britse stijl. Dus veel jurkjes, shirts, tassen en colbertjes. Een echt goede jeans koop ik hier niet.

In veel Engelse steden vind je een NEXT, maar inmiddels ook buiten Groot-Brittanie openen ze filialen. Nog niet in Nederland, maar wel kun je al online NEXt-shoppen. Check: http://nl.nextdirect.com/nl/

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.